1. computers
  2. 3d printer

De top 10 beste 3d printer van 2023

Het 3D-printen is een innovatieve manier van producten maken die steeds meer aan populariteit wint. Echter, als je op zoek bent naar de beste 3D-printer, is het belangrijk om te weten naar welke eigenschappen je moet op zoek zijn. In dit artikel zullen we je de beste 10 producten presenteren, samen met het advies waar je op moet letten bij het maken van je aankoop. Onze experts hebben de beste 3D-printers uitgekozen om je de ultieme gebruikerservaring te bieden. We hebben het gemak, de prestaties en de exactheid getest, zodat je met vertrouwen de beste 3D-printer kunt kopen. Aan het einde van dit artikel zul je in staat zijn om bewust de juiste keuze te maken.

Beste 3d printer 2023; de top 10 beste op een rij

Is voor jou de tijd aangebroken om een nieuwe 3d printer te kopen? Dan kun je alvast je borst natmaken. Het aanbod van 3d printer is namelijk erg divers te noemen. Je hebt niet alleen uit meerdere soorten 3d printer de keuze, maar ook nog uit talloze varianten. Gelukkig zit je in dit artikel goed. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de 10 beste 3d printer van dit moment.

In dit artikel vind je 10 productreviews. In deze 10 reviews bespreken wij de beste 3d printer van dit moment, waarna je voor jezelf een goede vergelijking kunt maken. Voor het maken van deze vergelijking voorzien we je ook nog van handige tips. Door deze tips op te volgen, ben je in staat om snel de beste 3d printer voor jezelf uit te kiezen.

Bijgewerkt: 4 aug. 2023

De 3 beste 3d printers in het kort uitgelicht

Wil je graag voor het beste van het beste gaan? Dan raden wij je graag aan om voor één van onderstaande 3 3d printer te kiezen. De 3 varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen en dat is niet zonder reden. Nee, deze varianten scoren het hoogste in onze test. Neem de korte productreviews door en bepaal direct welke 3d printer jou het meeste aanspreekt.

1. Flashforge Adventurer 3 3D Printer met FDM Printtechnologie PLA, ABS.

5/5

Flashforge Adventurer 3 3D Printer met FDM Printtechnologie PLA, ABS biedt de mogelijkheid om gedetailleerde en unieke objecten te maken. Met deze 3D-printer kun je gebruik maken van PLA- en ABS-filamenten met FDM-printtechnologie. Het is een krachtig toestel met een stille werking, waardoor het een perfecte keuze is voor thuis- of kantoorgebruik. Deze 3D-printer heeft een automatische bedleveling, waardoor het gemakkelijk en snel is om te bedienen. Het heeft ook een ingebouwde camera, waarmee u het printproces vanaf elke locatie kunt volgen. Daarnaast heeft de Adventurer 3 een heteluchtventilator voor een betere verwerking van de filamenten. De printer is voorzien van een intelligente bed- en nozzle-temperatuurregeling, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van het eindresultaat. Gebruikers kunnen hun creativiteit met deze 3D-printer de vrije loop laten. Het is een uitstekend hulpmiddel om een breed scala aan praktische en interessante objecten te maken. Met de Adventurer 3 kunnen gebruikers zelfs 3D-ontwerpen maken voor huisdecoratie, meubels, speelgoed en vele andere toepassingen. Met deze 3D-printer kun je eindelijk je creatieve ideeën verwezenlijken.

2. Flashforge Creator3 Pro 3D Printer.

5/5

De Flashforge Creator 3 Pro heeft een meer robuust frame met een beter ontworpen kooi die meer stabiliteit en betere prestaties biedt. Verder heeft deze 3D-printer een geïntegreerde verwarmde platform dat een betere prestatie en betrouwbaarheid biedt. De verwarmde bed temperatuur is instelbaar tot een maximum van 100 graden Celsius. Ook is het platform uitgerust met de nieuwe 3D Touch-sensor, die een betere controle van de bed-leveling biedt voor een betere printkwaliteit. Een ander voordeel van de Flashforge Creator 3 Pro is dat het uitgerust is met een dubbele extruder. Dit maakt het mogelijk om tegelijkertijd verschillende materialen te printen. U kunt bijvoorbeeld twee verschillende kleuren gebruiken of twee verschillende materialen mixen voor meer creatieve prints. Verder heeft de 3D-printer een grote keuze aan ondersteunde bestandsformaten. U kunt bestanden maken en aanpassen in veel bekende programma's zoals .STL, .OBJ, .3MF, en .FCS.

3. 3D&Print 3D Printer Starterspakket 3D Printers Bouwpakket Kinderen.

5/5

Het 3D&Print 3D Printer Starterspakket is een veelzijdig bouwpakket dat kinderen in staat stelt om een 3D printer te bouwen. Het pakket bevat alle benodigde onderdelen, zoals een 3D printer motoren, bed-leveling-sensoren, een LCD-scherm, een raspberry pi, en een kabelboom. Daarnaast is er een gedetailleerde handleiding bijgevoegd. Daarnaast bevat het pakket ook een kleurrijk en interactief 3D-ontwerpsoftwareprogramma. Met deze software kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten om hun eigen 3D-modellen te maken. Het programma helpt kinderen ook om meer te leren over 3D-printtechnologie, waardoor ze hun 3D-ontwerpen kunnen verfijnen en verbeteren. Het 3D&Print 3D Printer Starterspakket is een van de meest populaire 3D printer bouwpakketten voor kinderen. Het pakket is eenvoudig te assembleren en maakt het voor kinderen gemakkelijk om hun eigen 3D printers te bouwen. De uitgebreide handleiding helpt kinderen bij elke stap van het bouwproces, waardoor de 3D printer in een mum van tijd gebouwd kan worden.

Overige 3d printers die aan te raden zijn

Spreken de bovenstaande 3 3d printer die je niet helemaal aan? Dat is op zich goed voor te stellen. Iedereen stelt andere eisen aan zijn/haar nieuwe 3d printer, vandaar ook dat je goed over je eigen wensen na moet denken. Op basis daarvan kun je de beste 3d printer uitkiezen. Daarvoor raden wij je aan om ook naar onderstaande 3d printer te kijken. Dit zijn volgens ons nog eens 7 3d printer die de koop meer dan waard zijn.

4. Creality 3D Ender-3 v2 3D printer.

5/5

De Creality Ender 3 V2 heeft ook een aantal verbeterde functionaliteiten, zoals een automatische bedlevelingssensor, een heteluchtventilator voor betere afdrukkwaliteit, een dubbel thermische beveiliging en een onafhankelijke dual-Y-aandrijving. Dit zorgt ervoor dat je de 3D-printer gemakkelijk kunt bedienen en betere resultaten krijgt. Daarnaast is de Ender 3 V2 ook uitgerust met een stille TMC2208-stappenmotor, waardoor je geen last hebt van storende geluiden. Met deze 3D-printer is 3D-printen gemakkelijk en krijg je de beste resultaten.

5. Creality Ender 3 3D Printer.

5/5

De Creality 3D Ender-3 is een krachtige en betrouwbare 3D-printer. De printer is voorzien van een stevig, stil en sterk frame en biedt een zeer hoogwaardige printkwaliteit. De printer is voorzien van twee zeer krachtige, hoogwaardige motoren die zorgen voor een hoge precisie en een snelle printtijd. Het bed is gemaakt van hoogwaardig aluminium, wat een goede warmteoverdracht en een optimale warmteafgifte garandeert voor het printen van meerdere objecten tegelijkertijd. Daarnaast is de printer voorzien van een zeer krachtige extruder die in staat is om gedetailleerde prints te maken. Verder is de Ender 3 uitgerust met een metalen printplatform dat een stevige grip biedt aan uw prints, waardoor deze beter vast blijven zitten tijdens het printproces. De printer heeft ook een lcd-scherm waarop je kunt kiezen uit verschillende printopties en kun je de vooruitgang van je print opvolgen. Bovendien bevat de Ender 3 een automatische afkoelingsventilator om te helpen bij het afkoelen van de print tussen printlagen.

6. Anycubic Photon Mono 4K.

5/5

De Anycubic Photon Mono 4K heeft een unieke combinatie van functies waarmee u de beste 3D-prints kunt maken. De printer is uitgerust met de nieuwste technologieën en biedt een hoge prestatie tegen een betaalbare prijs. De Photon Mono 4K heeft een LCD-scherm van 2,8 inch voor eenvoudig te navigeren bedieningspanelen. Ook is er een voedingsstekker en een USB-poort voor het verbinden van de printer met een computer. Met de Anycubic Photon Mono 4K kunt u meerdere ondersteunde materiaalsoorten printen, zoals PLA, ABS, nylon, TPU en meer. De printer heeft een grote, open printruimte van 110 x 65 x 155 mm die ideaal is voor het maken van grote en kleinere 3D-objecten. De Photon Mono 4K maakt gebruik van UV-LED-lichtbronnen met een levensduur van meer dan 10.000 uur. Deze lichtbronnen bieden een consistente uv-intensiteit, zodat u kwalitatief hoogwaardige prints krijgt met een hoge precisie en detailniveau. De Anycubic Photon Mono 4K is een complete 3D-printer waarmee u de beste prints kunt maken. De printer heeft een krachtige processor, een hoge printresolutie, een krachtige lichtbron en een open printruimte voor het printen van grote en kleinere objecten. Met deze printer heeft u alles wat u nodig heeft voor het maken van professionele 3D-prints.

7. Creality Ender-3 S1 Pro 3D-printer.

5/5

De Ender 3 S1 Pro maakt gebruik van een 32-bits Silent-moederbord. Met een stroomstoot van maximaal 1.5A kan dit moederbord een nauwkeurige stuurkracht voor de printer bieden. Deze stuurkracht is in staat om de printer te laten werken met een hoge precisie. Het moederbord is ook voorzien van een ingebouwd TMC2208-stiltebesturingschip, wat ervoor zorgt dat de printer stil blijft tijdens het printen. De Ender 3 S1 Pro heeft ook een automatische bednivellering. Deze functie maakt gebruik van een ultrasone sensortechnologie om de bednivellering te verbeteren. Zo kun je ervoor zorgen dat het printen altijd wordt gedaan op een zo nauwkeurig mogelijke manier, zonder dat je eerst je printbed handmatig hoeft te nivelleren. Bovendien heeft de Ender 3 S1 Pro ook een nieuwe functie genaamd “Pause at Height”, waarmee de printer automatisch pauzeert op een bepaalde hoogte, zodat je de filamenten of het onderhoud kunt uitvoeren.

8. Creality 3D Ender 5 Plus 3D Printer.

5/5

De Creality 3D Ender 5 Plus 3D-printer is een krachtig en veelzijdig apparaat dat geschikt is voor een breed scala aan gebruikers. Naast het 4,3 inch touchscreen dat intuïtieve en gemakkelijke bediening biedt, is de Ender 5 Plus uitgerust met een gehard glasoppervlak waarop meer veeleisende materialen kunnen worden geprint. Voor het gebruik van sommige materialen kan een hechtingsbevorderaar worden gebruikt. Verder is de Ender 5 Plus voorzien van een filamentsensor die een lege filamentspoel kan detecteren en de print op tijd pauzeert. Ook beschikt deze 3D-printer over een BL-Touch-sensor om het printbed automatisch te kalibreren. De dubbele Z-assen aan de rechter- en linkerkant van het bed zorgen voor een hoge stabiliteit en minder trillingen en speling in de mechanica. Met een installatieruimte van 350 x 350 x 400 mm is de Ender 5 Plus een uitstekende keuze voor grote printobjecten en projecten. De Creality 3D Ender 5 Plus 3D-printer wordt geleverd met een onderste frame van de Ender 5, zodat u meteen kunt beginnen met printen. De Ender 5 Plus is ideaal voor beginners, makers en hobbygebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige 3D-printer.

9. Creality Ender 3 V2 Neo.

5/5

De Ender 3 V2 Neo heeft een handige, nieuwe, eenvoudig te bedienen UI, waarmee gebruikers hun instellingen gemakkelijk kunnen aanpassen. U kunt kiezen uit verschillende vermogensniveaus voor het printen, waaronder een ultra-stil modus met een lager vermogen. Verder heeft de printer een grote printvolume van 220 x 220 x 250 mm, waardoor het geschikt is voor het maken van grote 3D-printprojecten. Het grote pluspunt van de Ender 3 V2 Neo is dat het voorzien is van een stille en krachtige stappenmotor met dubbele stappen, waardoor het printresultaat hoogwaardig is. De printer is uitgerust met een high-precision-printkop met dubbele lijmen, waardoor het printen van verschillende materialen, zoals PLA, ABS, TPU, enz., eenvoudig is. Ook is het mogelijk om de printkop te vervangen door een andere, waardoor je de functionaliteit van de printer kunt uitbreiden.

10. Creality Ender 3 3D-printer bouwpakket.

5/5

De Creality Ender 3 3D-printer bouwpakket heeft een aantal unieke kenmerken waardoor het de perfecte 3D printer voor starters is. Het is speciaal ontworpen met een makkelijk te begrijpen aanraakscherm en bedieningsknop, waardoor de bediening gemakkelijker is dan ooit. Deze 3D-printer heeft ook een stille en zuinige printmotor die geruisloos en energie-efficiënt werkt. De printkop is voorzien van een thermische beveiliging die voorkomt dat de printkop wordt oververhit. Dit betekent dat de Creality Ender 3 een betrouwbare 3D printer is waarmee je hoge kwaliteit prints kunt maken. De Creality Ender 3 is ook uitgerust met een stevige aluminium bouwplaat waarmee je betrouwbare prints kunt maken. De bouwplaat heeft een magneetafdichting die de warmte beter vasthoudt om een betere printkwaliteit te garanderen. Het pakket bevat ook alle benodigdheden om de printer op te zetten, waaronder een gebruiksvriendelijke handleiding en een spuitbus met smeermiddel. Met de Creality Ender 3 3D-printer bouwpakket kan je eenvoudig 3D prints maken die je vanaf het eerste gebruik kunt gebruiken.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste 3d printer

Voor de selectie van de 10 beste 3d printer hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Bij dit onderzoek hebben we gekeken naar de samenstelling, prijs, kwaliteit en beoordelingen van andere kopers.

Ja, je kunt deze 3d printer review absoluut vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij hoogstpersoonlijk het onderzoek verricht hebben. Ook werken wij bewust 100% onafhankelijkheid. Wij werken dus niet samen met merken of fabrikanten. Het is voor hen dan ook niet mogelijk een plekje in de top 10 te kopen.

30 jun. 2023


Super leuk dat je op onze website een kijkje neemt. Mijn naam is Monica en ik ben één van de specialisten die aan deze website werkt. Met deze website informeren en adviseren wij je over de beste producten voor in je kantoor. Dit doe ik voornamelijk omdat ik een grote passie heb voor het inrichten van een werkplek. Door de jaren heen ik veel kennis gekregen en inzichten opgedaan, waardoor ik jou op de perfecte manier kan helpen.

Monica
Monica

Auteur

Onze laatste woord over 3d printer

Deze top 10 is bedoeld om jou te helpen bij het maken van een goede keuze. We hopen dat je voldoende informatie hebt verkregen om het juiste product te selecteren, waardoor je optimaal van je 3D-printer kunt genieten. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren. Met onze steun is het gemakkelijker om tot de beste keuze te komen. We staan klaar om je te helpen, want het is belangrijk dat je tevreden bent met de 3D-printer die je koopt. Veel succes bij het maken van je keuze! Wanneer je eenmaal het juiste product hebt, kan je er jarenlang van genieten. Succes bij je zoektocht en plezier met het 3d printen!

Hoe kies je de beste 3d printer uit?

Wil je voor in je kantoor een nieuwe 3d printer aanschaffen? Dan heb je een leuke klus voor de boeg. Het is namelijk zo dat je uit veel varianten kunt kiezen. Daarbovenop komt ook nog eens dat je niet elke dag een nieuwe 3d printer koopt. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Let daarbij in ieder geval op de volgende punten:

Je wensen en het gewenste gebruik

Ten eerste moet je nadenken over je wensen. Wat eis je precies van je nieuwe 3d printer? Aan welke zaken hecht je veel waarde? Op welke manier wil je graag van je nieuwe 3d printer gebruik maken? Die laatste vraag is ook erg belangrijk. Door over het gewenste gebruik na te denken, vind je sneller de beste 3d printer voor in jouw kantoor.

Samenstelling van de 3d printer

Heb je al naar de bovenstaande 10 3d printer gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat elke variant op zijn eigen manier uniek is. Elke variant heeft namelijk een kenmerkende samenstelling, waarbij de onderlinge verschillen erg groot kunnen zijn. Wij raden je daarom aan om goed naar de samenstelling van elke 3d printer te kijken.

Prijs en kwaliteit van de 3d printer

Als laatste punt wijzen wij je logischerwijs ook nog op de prijs en de kwaliteit. Zo raden wij je aan om absoluut in de beste 3d printer te durven investeren. Juist door net iets meer geld uit te geven, geniet je jarenlang van je nieuwe 3d printer. Indien je bereid bent om iets meer geld uit te geven, ben je ook in staat om voor pure kwaliteit te gaan.