1. computers
  2. mesh wifi router

De top 10 beste mesh wifi router van 2024

Van alle verschillende producten waarmee vandaag de dag moderne technologie ons voorziet, is er misschien geen enkel product dat zo belangrijk is als de mesh wifi router. Het hebben van een goede internetverbinding en wifi signaal is iets wat bijna iedereen in hun huis of bedrijf wil hebben, maar met zoveel verschillende routers en merken op de markt is het moeilijk om er zelf uit te komen. Geen zorgen, in dit artikel zullen we je vertellen welke mesh wifi router echt de beste optie is. Eerst zullen we een korte uitleg geven over wat de mesh wifi router precies is. Vervolgens kijken we naar de top 10 producten en wat hun voordelen voor jou zijn. Als laatste krijg je een helder overzicht en advies waarmee je zelf de juiste aankoop kunt maken.

Beste mesh wifi router 2024; de top 10 beste op een rij

Is voor jou de tijd aangebroken om een nieuwe mesh wifi router te kopen? Dan kun je alvast je borst natmaken. Het aanbod van mesh wifi router is namelijk erg divers te noemen. Je hebt niet alleen uit meerdere soorten mesh wifi router de keuze, maar ook nog uit talloze varianten. Gelukkig zit je in dit artikel goed. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de 10 beste mesh wifi router van dit moment.

In dit artikel vind je 10 productreviews. In deze 10 reviews bespreken wij de beste mesh wifi router van dit moment, waarna je voor jezelf een goede vergelijking kunt maken. Voor het maken van deze vergelijking voorzien we je ook nog van handige tips. Door deze tips op te volgen, ben je in staat om snel de beste mesh wifi router voor jezelf uit te kiezen.

Bijgewerkt: 4 aug. 2023

De 3 beste mesh wifi routers in het kort uitgelicht

Wil je graag voor het beste van het beste gaan? Dan raden wij je graag aan om voor één van onderstaande 3 mesh wifi router te kiezen. De 3 varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen en dat is niet zonder reden. Nee, deze varianten scoren het hoogste in onze test. Neem de korte productreviews door en bepaal direct welke mesh wifi router jou het meeste aanspreekt.

1. Linksys Atlas 6 MX2002 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 2-Pack.

5/5

Met de Linksys Atlas 6 MX2002 Mesh WiFi-routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 2-Pack profiteer je van maximale prestaties en stabiliteit. Deze routers hebben een breed bereik en zorgen voor een stabiele verbinding op meerdere apparaten tegelijk. De routers zijn uitgerust met WiFi 6-technologie, waardoor je profiteert van hogere snelheden, betere prestaties en een verbeterde beveiliging. Daarnaast heeft de Linksys Atlas 6 MX2002 Mesh WiFi-router WiFi 6 AX3000 Dual-Band 2-Pack een intuïtief beheersysteem, waardoor je eenvoudig bepaalde instellingen kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een gastnetwerk maken, een kinderslot instellen en veel meer. Met deze routers blijf je altijd verbonden met het internet, zodat je optimaal kunt genieten van alle online voordelen.

2. Linksys Atlas 6 MX2003 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 3-Pack.

5/5

Met de Linksys Atlas 6 MX2003 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 3-Pack krijg je de best mogelijke prestaties, ook wanneer er meerdere apparaten gelijktijdig verbonden zijn. Deze 3-Pack bestaat uit 3 draadloze routers die een mesh-netwerk vormen dat zich aanpast aan jouw behoeften. Het mesh-netwerk van de Linksys Atlas 6 geeft je een overal dekkend WiFi-signaal dat je hele huis doordringt. De Linksys Atlas 6 is uitgerust met de modernste draadloze technologie WiFi 6, waardoor je een stabiele verbinding krijgt met een hogere snelheid. De 3-Pack is voorzien van een Dual-Band-functie waarmee je kunt kiezen tussen een 2,4 GHz- of 5 GHz-verbinding. Daarnaast is de Linksys Atlas 6 voorzien van een beheerapp, waarmee je je netwerk eenvoudig kunt beheren en aanpassen. Met deze app kun je bijvoorbeeld de wifi-instellingen beheren, beveiligingsoptie in- of uitschakelen, prioriteit aan apparaten geven en meer.

3. TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018.

5/5

Met de TP-Link Deco M4 Mesh Wi-Fi 3-pack 2018 blijf je altijd en overal verbonden. Met de Deco Mesh-technologie van TP-Link krijg je een betere wifi-ervaring in alle richtingen, met hogere wifi-snelheden en een sterk wifi-signaal in je hele huis. Met een dekking van maximaal 4000 m2 verdwijnen al je dode wifi-zones. Het TP-Link Deco M4 Mesh Wi-Fi 3-pack 2018 is eenvoudig te installeren met de Deco-app. Je kunt één of meerdere Deco-units verbinden met elkaar voor een sterk netwerk met draadloze verbindingen en optionele Ethernet-backhaul. Zo geniet je met je gezin van echt naadloze dekking en hogere netwerksnelheden.

Overige mesh wifi routers die aan te raden zijn

Spreken de bovenstaande 3 mesh wifi router die je niet helemaal aan? Dat is op zich goed voor te stellen. Iedereen stelt andere eisen aan zijn/haar nieuwe mesh wifi router, vandaar ook dat je goed over je eigen wensen na moet denken. Op basis daarvan kun je de beste mesh wifi router uitkiezen. Daarvoor raden wij je aan om ook naar onderstaande mesh wifi router te kijken. Dit zijn volgens ons nog eens 7 mesh wifi router die de koop meer dan waard zijn.

4. TP-Link Deco E4 Mesh Wifi 3-Pack - 2019.

5/5

Het Deco E4 systeem is gemakkelijk te installeren. Je hoeft alleen maar de Deco app te downloaden op je smartphone en vervolgens de Deco E4 te verbinden met je internet. Je krijgt een stapsgewijze handleiding waardoor het eenvoudig is om je netwerk in te stellen. Een ander voordeel van de Deco E4 is de beveiliging. Het systeem beschermt je netwerk tegen virussen, malware en andere online bedreigingen. Ook kun je met de app je wifi-netwerk beheren, zoals het aanmaken van een gastnetwerk voor je vrienden of het instellen van een kinderslot om je kinderen te beschermen. Je kunt ook gebruik maken van de Deco E4 als range extender. Door de drie stations te plaatsen op verschillende plekken in je woning, krijg je een optimale wifi dekking. Ook kun je met de Deco app bekijken welke apparaten op je netwerk zijn aangesloten en deze toegang tot het netwerk blokkeren als je dat nodig vindt. Met de TP-Link Deco E4 Mesh Wifi 3-Pack heb je dus een eenvoudig te installeren systeem dat je woning voorziet van één groot wifi netwerk, zonder haperingen of verlies van snelheid. Ook krijg je een uitgebreid beveiligingspakket en kun je gebruik maken van de Deco E4 als range extender.

5. TP-Link Deco X50 Mesh WiFi Wifi 6 3000Mbps 3-pack 2022.

5/5

De TP-Link Deco X50 is een zeer geavanceerde mesh-router, ontworpen met de nieuwste Wi-Fi 6 technologie. Met dit unieke systeem geniet je van een ongeëvenaarde dekking in je hele huis. Het biedt een maximale snelheid van 3000 Mbps en heeft een breed scala aan functies om je verbinding stabieler en efficiënter te maken. De 3-pack zorgt ervoor dat je een optimale dekking hebt, waardoor je zelfs in de meest verre hoeken van je huis verbinding hebt. Bovendien is deze router uitgerust met Multi-User MIMO technologie, waarmee meerdere gebruikers tegelijkertijd kunnen genieten van supersnelle verbindingen. Je kunt de router gemakkelijk configureren met de Deco app en deze kan dan worden geïnstalleerd op Android en iOS apparaten. Met deze app kun je ook een ouderlijk toezicht instellen, waardoor je altijd inzicht hebt in wat er op het internet gebeurt. Je kunt ook zien welke apparaten verbonden zijn met je netwerk.

6. TP-Link Deco M5 Mesh Wifi 2-Pack.

5/5

Met deze Deco M5 Mesh Wifi 2-Pack krijg je meer dan alleen een snel en stabiel wifi-netwerk. Je krijgt ook de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de verbinding trager wordt. De Deco M5 biedt je bovendien een beveiligingsniveau dat je netwerk en alle aangesloten apparaten optimaal beschermt. De Deco M5 is ook eenvoudig te installeren. Met de TP-Link Deco app kan je het systeem zo instellen dat het perfect past bij je thuisnetwerk. Met de Deco app kan je ook je netwerk beheren, waarbij je bijvoorbeeld de gastnetwerken kan aanmaken, of bandbreedte toewijzen aan verschillende apparaten. Ook kan je met deze app een kinderlijk filter instellen om zo de online activiteiten van de kinderen te beheren.

7. Google Nest WiFi Multiroom Wifi Punt Uitbreiding.

5/5

Met de Google Nest WiFi Multiroom Wifi Punt Uitbreiding voeg je tot 90m² extra, ultra snelle wifi-dekking toe aan je woning. Deze wifi punt is de perfecte aanvulling op een bestaand Nest WiFi Router of Google WiFi systeem. Het bevat een slimme technologie die het wifi-signaal sterk en betrouwbaar houdt. Bovendien heeft deze wifi uitbreiding een ingebouwde speaker met Google Assistent, waardoor je 'm volledig met je stem kunt bedienen. Muziek afspelen, wifi pauzeren of vragen naar het weer? Geen probleem. De Nest WiFi werkt met verschillende apparaten van verschillende merken en is gemakkelijk te koppelen aan de Google Home-app. Zo houd je altijd een overzicht van al je verbonden apparaten. Daarnaast voert de Nest WiFi automatisch updates uit om je netwerk veilig en betrouwbaar te houden. Geniet dus van een ultrasnelle wifi-verbinding in elke kamer van je huis.

8. TP-Link Deco X60 Mesh WiFi Wifi 6 AX5400 3-pack 2022.

5/5

De Deco X60 is een betrouwbare en toekomstbestendige wifi oplossing. Het is voorzien van de nieuwste innovaties en technologieën als Wifi 6 en Mesh-netwerken. Deze technologieën zorgen voor betere dekking, hogere snelheden en een stabielere verbinding. De Deco X60 heeft ook geavanceerde beveiligingsfuncties. Deze beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat je netwerk veilig is en optimaal beschermt tegen online bedreigingen. Bovendien heb je toegang tot duizenden wifi-kanalen, zodat je altijd verbonden bent met het snelste netwerk. Met de Deco X60 krijg je een betrouwbaar, toekomstbestendig en innovatief wifi systeem. Het Multiroom wifi systeem heeft een extreem hoge bandbreedte en is ontworpen voor maximale dekking. Het is een van de beste wifi-oplossingen op de markt. De Deco X60 is ook ontwikkeld met een gebruiksvriendelijke app waarmee je de wifi-instellingen kunt aanpassen en beheren. Bovendien is het systeem geschikt voor het streamen van 4K video's, het spelen van online games en het downloaden van bestanden in een hoge snelheid.

9. TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh WiFi 3-Pack.

5/5

De TP-Link deco P9 is een krachtige wifi mesh oplossing met een uitgebreide lijst van functies. De deco P9 heeft een dualband wifi signaal dat tot wel 2,2 Gbps kan halen. Dit betekent dat je met je apparaat via het 5GHz netwerk een snelheid van maarliefst 867 Mbps kunnen halen. Daarnaast beschikt de deco P9 over een krachtige processor met 3 externe antennes die ervoor zorgen dat je wifi signaal altijd sterk is. Verder zorgt de deco P9 ervoor dat je online veilig bent. Zo is de deco P9 voorzien van een ingebouwde beveiligingstechnologie die je beschermt tegen virussen, malware en andere online bedreigingen. Daarnaast kun je met de deco P9 ook een gastnetwerk instellen om je gasten toegang te geven tot je wifi netwerk zonder dat zij toegang hebben tot je persoonlijke gegevens.

10. TP-Link Deco XE75 Pro Mesh WiFi Tri-band Wifi 6E 5400Mbps 3-pack 2022.

5/5

De Deco XE75 Pro is uitgerust met de nieuwste wifi-technologie en kan tot 5400 Mbps aan hoge snelheden leveren. Het is voorzien van Tri-band wifi met wifi 6E, waardoor het in staat is om laten en vertragingen in drukke netwerken te verminderen. Bovendien biedt deze mesh wifi-oplossing een verbeterde beveiliging met WPA3-encryptie, waardoor uw netwerk beter beschermd is tegen hackers. De Deco XE75 Pro heeft ook een slimme manager, waarmee u uw netwerk met één druk op de knop kunt instellen. De app is eenvoudig te gebruiken en biedt geavanceerde opties voor het aanpassen van uw netwerk zoals gastnetwerken, ouderlijk toezicht, apparatenprioriteit en meer. Daarnaast biedt deze mesh wifi-oplossing ook ondersteuning voor Alexa, zodat u uw netwerk via stemcommando's kunt bedienen.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste mesh wifi router

Voor de selectie van de 10 beste mesh wifi router hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Bij dit onderzoek hebben we gekeken naar de samenstelling, prijs, kwaliteit en beoordelingen van andere kopers.

Ja, je kunt deze mesh wifi router review absoluut vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij hoogstpersoonlijk het onderzoek verricht hebben. Ook werken wij bewust 100% onafhankelijkheid. Wij werken dus niet samen met merken of fabrikanten. Het is voor hen dan ook niet mogelijk een plekje in de top 10 te kopen.

30 jun. 2023


Super leuk dat je op onze website een kijkje neemt. Mijn naam is Monica en ik ben één van de specialisten die aan deze website werkt. Met deze website informeren en adviseren wij je over de beste producten voor in je kantoor. Dit doe ik voornamelijk omdat ik een grote passie heb voor het inrichten van een werkplek. Door de jaren heen ik veel kennis gekregen en inzichten opgedaan, waardoor ik jou op de perfecte manier kan helpen.

Monica
Monica

Auteur

Onze laatste woord over mesh wifi router

Met deze top 10 hebben wij ervoor gezorgd dat je het proces van zoeken naar de beste mesh wifi router gemakkelijker hebt gemaakt. We hopen dat je door dit artikel het beste product voor jou gevonden hebt en dat je het verschil tussen de verschillende routers hebt kunnen zien. Mocht je nog steeds vragen hebben over mesh-wifirouters, laat ons dan een berichtje achter en wij helpen je zo goed mogelijk.

Hoe kies je de beste mesh wifi router uit?

Wil je voor in je kantoor een nieuwe mesh wifi router aanschaffen? Dan heb je een leuke klus voor de boeg. Het is namelijk zo dat je uit veel varianten kunt kiezen. Daarbovenop komt ook nog eens dat je niet elke dag een nieuwe mesh wifi router koopt. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Let daarbij in ieder geval op de volgende punten:

Je wensen en het gewenste gebruik

Ten eerste moet je nadenken over je wensen. Wat eis je precies van je nieuwe mesh wifi router? Aan welke zaken hecht je veel waarde? Op welke manier wil je graag van je nieuwe mesh wifi router gebruik maken? Die laatste vraag is ook erg belangrijk. Door over het gewenste gebruik na te denken, vind je sneller de beste mesh wifi router voor in jouw kantoor.

Samenstelling van de mesh wifi router

Heb je al naar de bovenstaande 10 mesh wifi router gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat elke variant op zijn eigen manier uniek is. Elke variant heeft namelijk een kenmerkende samenstelling, waarbij de onderlinge verschillen erg groot kunnen zijn. Wij raden je daarom aan om goed naar de samenstelling van elke mesh wifi router te kijken.

Prijs en kwaliteit van de mesh wifi router

Als laatste punt wijzen wij je logischerwijs ook nog op de prijs en de kwaliteit. Zo raden wij je aan om absoluut in de beste mesh wifi router te durven investeren. Juist door net iets meer geld uit te geven, geniet je jarenlang van je nieuwe mesh wifi router. Indien je bereid bent om iets meer geld uit te geven, ben je ook in staat om voor pure kwaliteit te gaan.