1. kantoor
  2. grafische rekenmachine

De top 10 beste grafische rekenmachine van 2024

Iedereen die wel eens met wiskunde te maken heeft gehad heeft gedroomd van een magische manier om problemen met een druk op een knop op te lossen. Dankzij de technologische opmars is het nu mogelijk om een grafische rekenmachine te krijgen. Deze handige apparaten lenen zich uitstekend voor eenvoudige zelfstudie, tot high-end wiskunde. Er zijn veel verschillende van deze handige gadgets beschikbaar, maar hoe weet je welke het beste bij je past? In dit artikel helpen we je bij het maken van een weloverwogen keuze door je de top tien beste grafische rekenmachines te geven. Dus lees verder om te ontdekken welke de beste grafische rekenmachine is.

Beste grafische rekenmachine 2024; de top 10 beste op een rij

Is voor jou de tijd aangebroken om een nieuwe grafische rekenmachine te kopen? Dan kun je alvast je borst natmaken. Het aanbod van grafische rekenmachine is namelijk erg divers te noemen. Je hebt niet alleen uit meerdere soorten grafische rekenmachine de keuze, maar ook nog uit talloze varianten. Gelukkig zit je in dit artikel goed. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de 10 beste grafische rekenmachine van dit moment.

In dit artikel vind je 10 productreviews. In deze 10 reviews bespreken wij de beste grafische rekenmachine van dit moment, waarna je voor jezelf een goede vergelijking kunt maken. Voor het maken van deze vergelijking voorzien we je ook nog van handige tips. Door deze tips op te volgen, ben je in staat om snel de beste grafische rekenmachine voor jezelf uit te kiezen.

Bijgewerkt: 4 aug. 2023

De 3 beste grafische rekenmachines in het kort uitgelicht

Wil je graag voor het beste van het beste gaan? Dan raden wij je graag aan om voor één van onderstaande 3 grafische rekenmachine te kiezen. De 3 varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen en dat is niet zonder reden. Nee, deze varianten scoren het hoogste in onze test. Neem de korte productreviews door en bepaal direct welke grafische rekenmachine jou het meeste aanspreekt.

1. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine.

5/5

De TI-84 Plus CE-T Python Edition grafische rekenmachine biedt leerlingen de mogelijkheid om al hun klassieke rekenkundige taken uit te voeren, zoals het oplossen van wiskundige probleemstellingen, het maken van grafieken en het uitvoeren van geavanceerde rekenkundige berekeningen. Maar deze rekenmachine heeft meer te bieden dan alleen de standaard rekenkundige functies. Met deze rekenmachine kunnen leerlingen programmeren in de populaire programmeertaal Python! Het gebruiksgemak van deze rekenmachine is ongeëvenaard. De rekenmachine is licht van gewicht, heeft een duidelijk beeldscherm en een grote toetsenbord. De rekenmachine is ook uitgerust met een speciale Python App die leerlingen op een eenvoudige en intuïtieve manier laat programmeren. De Python App maakt gebruik van een modern en eenvoudig te begrijpen programma's. Hiermee kunnen leerlingen de basisbeginselen van programmeren leren. De TI-84 Plus CE-T Python Edition is een geweldig hulpmiddel voor leerlingen die hun kennis van wiskunde en programmeren willen verdiepen en verbeteren.

2. Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD kleurenscherm Voorzien van Nederlandse examenstand.

5/5

Productnaam: Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD kleurenscherm Voorzien van Nederlandse examenstand. Productbeschrijving: De Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine heeft een LCD kleurenscherm met 8 regels x 21 karakters, waarmee je grafieken en gegevens in 7 verschillende kleuren kan weergeven. Het scherm is opsplitsbaar in Graph/Graph en Graph/Tabel. Uiteraard is er een examenmodus aanwezig, waardoor het gebruikersgeheugen beperkt is voor toetsen. Er is 61 kB gebruikersgeheugen en 16 MB flash (updates te downloaden via de app) beschikbaar. Er is een aansluiting rekentoestel/rekentoestel of rekentoestel/PC mogelijk met de bijgeleverde kabel, evenals aansluiting met externe gegevensverwerkingsapparaten (datalogger type CLAB). Bestanden kunnen direct worden overgedragen in de formaten .txt, .csv en .py. Het toestel is voorzien van een schuifdeksel en heeft afmetingen van 18,6 x 89,0 x 188,5 mm. Het gewicht bedraagt 272 g (batterijen inbegrepen). Hiervoor zijn 4 x AAA (LR03) batterijen nodig. Er is een garantie van 3 jaar. De natuurlijk weergave LCD kleurenscherm heeft meer dan 65.000 kleuren. Er is een waarden-/constantengeheugen van 28. Elementaire wiskunde, hyperbolische functies en inverse, omrekenen graden – radiaal – gon, sexagesimaal <> decimaal, omrekening polair <> rechthoekig en eenheidomrekeningen zijn allemaal mogelijk. Ook berekeningen voor basis n zijn mogelijk.

3. Casio wetenschappelijke rekenmachine FX-991DEX, Duitstalige versie.

5/5

De Casio wetenschappelijke rekenmachine FX-991DEX, Duitstalige versie biedt een uitgebreide lijst met functies en een fantastisch display. Het LCD-scherm met een resolutie van 192x63 pixels heeft een vier keer hogere resolutie dan de bekende FX ES Plus-serie. Daarnaast bevat het de nieuwe hardware met een snellere processor en twee keer zoveel geheugen. U kunt de rekenmachine voeden met zonne-energie of een batterij (1x LR44). De rekenmachine is klein en licht van gewicht, met afmetingen van 77 x 165,5 x 11,1 mm en een gewicht van 90 g. De rekenmachine wordt geleverd met een nieuwe harde hoes die er gemakkelijk op kan worden geschoven. Met de Natural Textbook Display en Natural V.P.A.M.-functies kun je de formules gemakkelijk lezen en invoeren. Deze rekenmachine is een uitstekend hulpmiddel voor technische of wetenschappelijke toepassingen. Met de 552 functies is deze Casio wetenschappelijke rekenmachine een uitstekend hulpmiddel voor alle soorten berekeningen.

Overige grafische rekenmachines die aan te raden zijn

Spreken de bovenstaande 3 grafische rekenmachine die je niet helemaal aan? Dat is op zich goed voor te stellen. Iedereen stelt andere eisen aan zijn/haar nieuwe grafische rekenmachine, vandaar ook dat je goed over je eigen wensen na moet denken. Op basis daarvan kun je de beste grafische rekenmachine uitkiezen. Daarvoor raden wij je aan om ook naar onderstaande grafische rekenmachine te kijken. Dit zijn volgens ons nog eens 7 grafische rekenmachine die de koop meer dan waard zijn.

4. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine + Verlengde garantie.

5/5

De Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine is een veelzijdige rekenmachine en een waardevolle aanvulling voor elke student of professional. Deze rekenmachine is uitgerust met een aantal geavanceerde functies, waaronder een hoge resolutie, backlight kleurenscherm, oplaadbare batterij en Nederlandse examenstand. Het scherm heeft een helderheid van 320x240 pixels, waardoor het de mogelijkheid biedt om complexe berekeningen, grafieken en figures te weergeven. De oplaadbare batterij biedt een lange levensduur, zodat je de rekenmachine overal mee naartoe kunt nemen. De TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine is ook uitgerust met een Python App, waarmee je eenvoudig complexe berekeningen kunt uitvoeren en grote datasets kunt verwerken. Bovendien kun je met deze app ook op de meeste examens in Nederland gebruikmaken van de Nederlandse examenstand. Dit product wordt ook geleverd met een verlengde garantie, waardoor je de rekenmachine met een gerust hart kunt gebruiken. Kortom, de Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine is een krachtige hulpmiddel om alle rekenkundige berekeningen te verrichten.

5. HP Prime Graphing Calculator G2.

5/5

De HP Prime Graphing Calculator G2 is een innovatieve, krachtige en intuïtieve rekenmachine. Het gebruik van deze rekenmachine maakt het leren van wiskunde gemakkelijker en leuker. Door het 3,5-inch multi-touch-enabled kleurenscherm kunnen alle functies van de HP Prime met een vingeraar worden geactiveerd, wat een intuïtief besturingssysteem biedt dat veel mensen al kennen van hun smartphones of tablets. De calculator is uitgerust met een reeks krachtige functies, waaronder een ingebouwde wi-fi-verbinding en een real-time klok om tijdgebaseerde oefeningen te maken. Het bevat ook een kleurige 3D-grafiek die het gemakkelijk maakt om complexe functies te begrijpen. De HP Prime biedt ook een aantal nuttige apps, zoals een wetenschappelijke calculator, een spreadsheet-app en een grafische app. Bovendien heeft de calculator een reeks gedetailleerde instructiefilms, waardoor het gemakkelijk is om te leren hoe de HP Prime te gebruiken.

6. Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ CX II-T.

5/5

Met de Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ CX II-T geven leerlingen de mogelijkheid om onderzoekend leren in de bètavakken te beoefenen. De TI-Nspire™ CX II-T handhelds hebben een krachtige processor en een verbeterd ontwerp met extra dynamische wiskundetoepassingen. Ook zijn er verschillende functies, zoals krachtige grafische functionaliteit, samengestelde documenten, geavanceerde wiskunde-editor en meer. Met de geïntegreerde programma's hebben leerlingen toegang tot een uitgebreide set aan wiskundige analysemogelijkheden, zoals lineaire regressie, curve-fitting, grafieken en statistieken. Daarnaast kunnen leerlingen en leraren gebruikmaken van de verzamelde gegevens op de computer, iPad® of de TI-Nspire™ CX II-T zelf. Alle informatie kan worden gesynchroniseerd met alle betrokken apparaten, zodat leerlingen en leraren altijd de meest actuele informatie bij de hand hebben. Dankzij de overzichtelijke gebruikersinterface kunnen leerlingen en leraren gemakkelijk navigeren in de verschillende gebieden van het leerproces.

7. Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T CAS Grafische Rekenmachine.

5/5

Met de Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T CAS Grafische Rekenmachine kunnen studenten hun wiskundige begrip vergroten met een stroom van interactieve visualisaties, met behulp van de krachtige technologie van de TI-Nspire™ CX II-T CAS. Het kleurenscherm en het intuitive touchpad bieden een intuïtieve manier van werken met de rekenmachine. Deze rekenmachine biedt ook verbeterde wiskundige functionaliteiten, waaronder 3D-grafieken, lineaire regressie, wiskundige symbolen en meer. Het is ook uitgerust met een vereenvoudigde 'drag-and-drop'-interface waarmee studenten hun wiskundige denkproces kunnen verkennen, analyseren en vergelijken. De TI-Nspire™ CX II-T CAS Grafische Rekenmachine maakt gebruik van de volledige TI-Nspire™ CX II-T CAS technologie, waaronder een ingebouwde computer-algebra-systeem (CAS), zodat studenten kunnen experimenteren met algebraïsche bewerkingen, symbolische berekeningen en meer. De rekenmachine is ook voorzien van een lange levensduur van de batterij, waardoor het een kosteneffectief en duurzaam hulpmiddel is.

8. TI 84 Plus CE-T Python Edition + Beschermhoes + verlengde garantie + Laadkabel.

5/5

De TI 84 Plus CE-T Python Edition is een van de meest geavanceerde grafische rekenmachines van Texas Instruments. Het is een ideale rekenmachine voor studenten die veel met wiskunde te maken hebben. Het heeft alle functies van de TI-84 Plus CE-T en biedt daarnaast ook de mogelijkheid om Python te gebruiken. Het heeft een hoge resolutie LCD-scherm en een backlight kleurenscherm voor een optimale weergave. Het is daarnaast ook voorzien van een oplaadbare batterij, waardoor het vele uren meegaat zonder dat je de batterij hoeft te vervangen. De TI 84 Plus CE-T Python Edition is ook voorzien van een Nederlandse examenstand, wat verplicht is bij de examens wiskunde. Daarnaast wordt het pakket ook geleverd met een beschermhoes en verlengde garantie, zodat je je rekenmachine optimaal kan beschermen tegen krassen en schade. Daarnaast wordt er ook een laadkabel bijgeleverd, zodat je je rekenmachine gemakkelijk kan opladen.

9. Texas Instruments TI 84-Plus CE-T Grafische rekenmachine.

5/5

De Texas Instruments TI 84-Plus CE-T Grafische rekenmachine is een slank en licht apparaat met een HD-kleurenscherm met backlight, waardoor het scherm helder en duidelijk is. Daarnaast heeft deze rekenmachine alle mogelijkheden van de TI-84 Plus, plus de mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen aan grafieken. Hiermee kun je je grafieken nog beter presenteren. Deze versie heeft een oplaadbare batterij waardoor je de rekenmachine eenvoudig kunt opladen en lang kunt gebruiken. Daarnaast is de TI-84 Plus CE-T toegestaan op het centraal eindexamen HAVO & VWO en de International Baccalaureate® (IB). Als je op zoek bent naar een rekenmachine die alle functionaliteiten en voordelen biedt van de TI-84 Plus, maar met de extra mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen aan grafieken, dan is de Texas Instruments TI 84-Plus CE-T Grafische rekenmachine ideaal voor jou. Met de examenstand (verplicht CE Nederland 2016) ben je verzekerd van een goede prestatie tijdens het eindexamen.

10. HP Prime Grafische Rekenmachine.

5/5

De HP Prime Graphing Calculator is de perfecte tool voor studenten die hun kennis willen versterken. Deze handheld rekenmachine is ontworpen voor het touchtijdperk, waardoor het gebruik ervan gemakkelijker en intuïtiever dan ooit is. Met een krachtige ARM Cortex processor, een high-res touchscreen en een uitgebreide capaciteit voor grafische weergaven, is de HP Prime Graphing Calculator een zeer krachtige en veelzijdige tool. Het besturingssysteem van de HP Prime Graphing Calculator is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Er is een breed scala aan opties beschikbaar, waaronder de mogelijkheid om formules en resultaten op te slaan, te bewerken en te delen. Er is ook een uitgebreide bibliotheek met veelgebruikte formules, en je kunt programma's schrijven met behulp van eenvoudige, visueel aantrekkelijke programmeertalen. Daarnaast is de HP Prime Graphing Calculator compatibel met veel populaire besturingssystemen, waaronder Android, iOS en Windows.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste grafische rekenmachine

Voor de selectie van de 10 beste grafische rekenmachine hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Bij dit onderzoek hebben we gekeken naar de samenstelling, prijs, kwaliteit en beoordelingen van andere kopers.

Ja, je kunt deze grafische rekenmachine review absoluut vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij hoogstpersoonlijk het onderzoek verricht hebben. Ook werken wij bewust 100% onafhankelijkheid. Wij werken dus niet samen met merken of fabrikanten. Het is voor hen dan ook niet mogelijk een plekje in de top 10 te kopen.

30 jun. 2023


Super leuk dat je op onze website een kijkje neemt. Mijn naam is Monica en ik ben één van de specialisten die aan deze website werkt. Met deze website informeren en adviseren wij je over de beste producten voor in je kantoor. Dit doe ik voornamelijk omdat ik een grote passie heb voor het inrichten van een werkplek. Door de jaren heen ik veel kennis gekregen en inzichten opgedaan, waardoor ik jou op de perfecte manier kan helpen.

Monica
Monica

Auteur

Onze laatste woord over grafische rekenmachine

Dus, we hopen dat je nu een veel betere kijk hebt gekregen op de wereld van grafische rekenmachines. We bevelen aan om de bovenstaande lijst met producten door te nemen en op basis daarvan een weloverwogen beslissing te nemen. Als je toch nog vragen hebt, laat dan gerust een reactie achter. Wij gaan ervan uit dat de top 10 lijst je een handje helpt bij het maken van je keuze. Zo kom je er achter welke grafische rekenmachine jou het beste past. Zowel qua prijs als features.

Hoe kies je de beste grafische rekenmachine uit?

Wil je voor in je kantoor een nieuwe grafische rekenmachine aanschaffen? Dan heb je een leuke klus voor de boeg. Het is namelijk zo dat je uit veel varianten kunt kiezen. Daarbovenop komt ook nog eens dat je niet elke dag een nieuwe grafische rekenmachine koopt. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Let daarbij in ieder geval op de volgende punten:

Je wensen en het gewenste gebruik

Ten eerste moet je nadenken over je wensen. Wat eis je precies van je nieuwe grafische rekenmachine? Aan welke zaken hecht je veel waarde? Op welke manier wil je graag van je nieuwe grafische rekenmachine gebruik maken? Die laatste vraag is ook erg belangrijk. Door over het gewenste gebruik na te denken, vind je sneller de beste grafische rekenmachine voor in jouw kantoor.

Samenstelling van de grafische rekenmachine

Heb je al naar de bovenstaande 10 grafische rekenmachine gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat elke variant op zijn eigen manier uniek is. Elke variant heeft namelijk een kenmerkende samenstelling, waarbij de onderlinge verschillen erg groot kunnen zijn. Wij raden je daarom aan om goed naar de samenstelling van elke grafische rekenmachine te kijken.

Prijs en kwaliteit van de grafische rekenmachine

Als laatste punt wijzen wij je logischerwijs ook nog op de prijs en de kwaliteit. Zo raden wij je aan om absoluut in de beste grafische rekenmachine te durven investeren. Juist door net iets meer geld uit te geven, geniet je jarenlang van je nieuwe grafische rekenmachine. Indien je bereid bent om iets meer geld uit te geven, ben je ook in staat om voor pure kwaliteit te gaan.